Despre AB

 

Astroclubul Bucureşti este primul club de astronomie înfiinţat în capitală, acum aproape 40 de ani. Misiunea Astroclubului este de a observa fenomenele astronomice şi de a promova astronomia de amatori în Bucureşti şi în ţară.


Organizaţie neguvernamentală şi non profit, Astroclubul Bucureşti se adresează tuturor pasionaţilor de astronomie, indiferent de vârstă şi pregătire. Clubul este format din aproximativ 40 de membrii, avându-l ca preşedinte de onoare pe binecunoscutul astronom Vladimir Boico.


Clubul pune la dispoziţia membrilor săi, precum şi a publicului, instrumente astronomice de la cele construite de membrii până la cele electronice. De asemenea, biblioteca clubului conţine un număr impresionant de cărţi şi reviste astronomice, la care se adaugă publicaţia proprie, Vega. Revista este publicaţia astronomică cu cea mai îndelungată tradiţie, având un număr aproximativ de 400 de abonaţi.


Astroclubul Bucureşti promovează astronomia prin ieşiri în parcuri, vizite la licee şi şcoli şi prin organizarea cursului de astronomie în colaborare cu Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu". Frecvent, membrii organizează expediţii de observare a fenomenelor astronomice, rezultatele fiind transmise către organizaţiile internaţionale acreditate. De asemenea, clubul organizează anual, în luna august, tabăra de astronomie Lyra.